Vyhľadať

12. konference nemocničních gynekologů a porodníků se letos konala v Plzni

Od 23. do 25. listopadu 2023 byla Plzeň centrem živých diskusí a sdílení poznatků na 12. konferenci nemocničních gynekologů a porodníků (SNGP 2023). Setkání se konalo v hotelu Vienna House Easy by Wyndham Pilsen a přilákalo 298 odborníků z různých koutů gynekologie a porodnictví.

Odborný program byl komplexním spojením rozmanitých aspektů gynekologie a porodnictví. Zahrnoval nejen specializované sekce, ale poskytl také poutavou platformu pro workshopy.

Před zahájením konference čekala na účastníky řada poučných workshopů. Tyto semináře, od prevence a léčby porodního poranění hráze až po diskuse o CTG (kardiotokografii) pro intrapartální monitorování plodu a složitostech spojených s intrapartální hypoxií plodu, nabídly neocenitelné poznatky a rozšíření dovedností. Kolposkopie, další zásadní téma, si našla své místo mezi před-konferenčními workshopy a přispěla k rozmanité škále probíraných témat. Po skončení workshopů pokračoval vědecký program s různými sekcemi, přednáškami a diskusemi.

Konference nebyla pouze půdou pro získávaní nových poznatků a názorů. Připravený byl i společenský program odrážející ducha Plzně, města proslulého svým pivovarnickým dědictvím. Účastníci se v pátek 24. 11. usadili v ikonických prostorách plzeňského pivovaru a navázali kontakty i mimo přednáškové sály. Ochutnat zde mohli tradiční kuchyni z poctivých surovin od místních farmářů a pivo Pilsner Urquell té nejlepší kvality.

V pátek byl před zahájením společenského večeře pro účastníky uspořádán orientační běh spojený s vědomostní soutěží. Tato aktivita nejen podpořila zdravého ducha soutěživosti, ale také nabídla účastníkům možnost odreagovat se.

Nic z toho by nebylo možné bez pečlivého plánování realizačního týmu v čele s Michaelou Šefrnovou, které patří velké poděkování. Dále bychom chtěli ještě jednou poděkovat asociaci Sdružení nemocničních gynekologů a porodníků, řečníkům, díky kterým bylo poslání konference naplněno, sponzorujícím firmám i vystavovatelům za jejich podporu a všem účastníkům za vytvoření přátelské a příjemné atmosféry během celé konference.