Search

KCC a pandemie očima manažerky Konferenčního centra City

Eva Rážová nastoupila do firmy GUARANT International (GI) v roce 2017. O volné pozici manažerky Konferenčního centra City jí řekla kamarádka, která přestoupila v rámci GI na jiné oddělení. Eva dříve pracovala jako průvodkyně na jihočeském zámku Blatná, takže práce v moderním pražském konferenčním centru pro ni představovala novou výzvu. Eva je usměvavá profesionálka, která se nebojí náročné práce. Často se protáhne do pozdních večerních hodin a někdy je nutné pracovat také o víkendech. Nejraději má pocit z dobře odvedené práce, což je v jejím pojetí úspěšná akce a spokojení účastníci a pořadatelé. 

Jak probíhají akce v Konferenčním centru City?

V KCC zajišťujeme většinou akce pro tuzemské firemní zákazníky. Typicky se jedná o menší akce pořádané pro méně než 400 osob. Pokud je potřeba kapacitu navýšit, spolupracujeme s přilehlým konferenčním centrem Cubex a naopak. V září se například bude konat taneční akce, která je společná. Spolupráce probíhá zpravidla tak, že samotná akce klienta probíhá v Cubexu. Naše prostory si pak klient pronajme jako zázemí nebo konferenční prostory pro menší skupinky. 

Klientům nabízíme také možnost využít catering. Máme svého dodavatele, který sídlí přímo v budově. V 99 % akcí využíváme firmu In Catering, která zajišťuje občerstvení většinou formou coffee breaků. Pokud si klient přeje, může si přivést vlastní cateringovou agenturu. K našim službám patří zajištění stylového nábytku a speciální techniky dle přání zákazníka. Dále poskytujeme na akce personál, například hostesky nebo šatnářky. V sousední budově máme pro klienty k dispozici dvě parkovací místa, která poskytujeme jako bonus. Velkokapacitním parkovištěm disponuje vedlejší obchodní centrum Arkády. Výhodou je blízká stanice metra a skvělá dostupnost rozmanitého ubytování v okolí.

Na které akce ráda vzpomínáš, které Tě zajímají?

Zajímavých akcí u nás probíhá spousta. Za všechny mohu jmenovat například akci věnovanou domácím mazlíčkům. Pořádá se jednou do roka a vždy je velice příjemná. V jejím rámci probíhají zajímavé přednášky. Organizuje ji agentura, se kterou dlouhodobě spolupracujeme, pořádá se u nás několik jejích akcí do roka.

Co Tě v práci nejvíce motivuje?

Určitě je to pocit z dobře odvedené akce a spokojený klient, který se rád vrací, protože se mu u nás líbí. 

Co je Tvým životním krédem?

I když něco vypadá složitě, tak si říkám, že všechno se dá zvládnout.

Jak Tebe osobně zasáhla první vlna pandemie, když jsi zjistila, že 100 % akcí bude zrušeno?

Zpočátku jsem si myslela, že to bude otázka jednoho, maximálně dvou měsíců. Vůbec mě nenapadlo, že to bude trvat dva roky. Překvapila mě především situace loni v létě. V červnu se zdálo, že se vše brzy dostane opět do normálního stavu a klienti začali poptávat akce. Měli jsme zaplněné celé září a pracovali jsme na spoustě poptávek v podzimních termínech. Na začátku září však přišel lock-down a akce se zrušily. Přišlo to ze dne na den a bylo to smutné. Udělala se spousta práce, spoustu energie jsme věnovali přípravám, nabídkám, ale samotná realizace se nakonec neuskutečnila.

Jak Ti vyhovuje home office?

Před prvním lock-downem jsem home office neznala. Na práci z domova jsem si zvykla, když se touto formou pracovala po dobu poloviny pracovní doby a její druhá polovina probíhala standardně, v práci. 100% home office bych nechtěla. Pokud však nemáme akce, čas od času práci z domova uvítám. Virtualizace se mě nedotkla vůbec. S klienty je potřeba setkat se osobně a nabízené prostory jim ukázat.

Jak ventiluješ stres?

Pomáhá mi jít na výlet do přírody a nic neřešit. 

GI beru jako dobrého zaměstnavatele. Doba pandemie byla těžká, a i když jsme se všichni báli, nepřišli jsme o práci.