Search

ESVO 2023: kongres Evropské Společnosti Veterinární Oftalmologie se letos konal v Římě

Uběhl další rok a kongres Evropské Společnosti Veterinární Oftalmologie (ESVO) je opět za námi. Tato významná událost, která probíhala od 28. září do 1. října 2023 si získala pozornost odborníků, výzkumníků a profesionálů veterinární oftalmologie z celého světa.

Nadšení nekončilo pouze u rozšířených témat z oboru, doplňoval ho také zájem o hlavní město Itálie. Řím je destinací bohatou na historii, kulturu a krásu. Účastníci měli příležitost prozkoumat ikonická místa města, jako jsou Koloseum, Římské fórum, Vatikán a okouzlující Fontánu di Trevi.

Tento rok se kongres ESVO uskutečnil v kongresovém centru Roma Eventi – Fontana di Trevi, které bylo pojmenováno po slavné fontáně nacházející se hned vedle místa konání akce. S prostornými přednáškovými sály a výstavní plochou kongresové centrum nabídlo ideální prostředí pro delegáty, kteří se účastnili zajímavých přednášek a sdíleli nejnovější pokroky ve veterinární oftalmologii. Vybraná lokalita kongresu zajistila všem účastníkům přístup ke kulturním pokladům a vyhlášené italské kuchyni.

Kongres ESVO 2023 představil rozsáhlý vědecký program zahrnující nejnovější výzkum a diskuse ve veterinární oftalmologii. Uznávaní odborníci z celého světa představili své poznatky a inovace podporující spolupráci a výměnu zkušeností mezi účastníky. Program pokrýval širokou škálu témat včetně pokroku v diagnostice, chirurgických technikách, očních onemocněních a péči o zrak u našich čtyřnohých přátel. Kromě toho se v neděli uskutečnily praktické workshopy, z nichž jeden byl věnován chirurgické léčbě glaukomu a druhý ultrasonografii.

Mimo odborný program nabídl kongres i bohatý společenský program, který hned první den zahrnoval uvítací přípitek v prostorách kongresového centra a poskytl dostatečný prostor k networkingu. Následující den čekala účastníky slavnostní večeře v kouzelné restauraci na lodi – Baja Restaurant, která oslovila především milovníky italské a středomořské kuchyně. Večeře tak byla příjemným a chutným zpestřením programu celého kongresu.

Co se týče účasti, celkem 133 účastníků navštívilo kongres ESVO 2023 fyzicky a 78 se připojilo online.

Kongres ESVO 2023 by nebylo možné uskutečnit bez našeho realizačního týmu, který vedl Petr Svoboda, ředitel oddělení IDEAS. Jejich zapálení a pečlivé plánování zajistily, že kongres skončil se značným úspěchem. Srdečně jim proto děkujeme za organizaci a již nyní se těšíme na další ročník, který proběhne v Barceloně.