Search

Kongres NEMLEK přilákal více než 670 účastníků

Jako každý rok i letos se konal tradiční kongres nemocničních lékárníků. Tento v pořadí již 25. ročník probíhal ve dnech od 12. do 14. listopadu v Olomouci v Congress Hotelu Clarion. Hlavním tématem pro letošní rok byla intenzivní medicína, především však specifika péče o pacienty, kteří jsou kriticky nemocní.

Jelikož svět neustále sužuje covidová pandemie, počítalo se už od začátku s hybridním konceptem akce, přičemž účastníci, kteří se dostavili přímo do dějiště, museli splnit nejpřísnější bezpečnostní opatření. Kromě požadovaných dokladů bylo všem účastníkům ještě doporučeno absolvovat test těsně před kongresem. Zároveň bylo možné se nechat otestovat i na místě firmou Renturi. I díky těmto přísně stanoveným interním pravidlům se podařilo zorganizovat úspěšnou akci, kdy na účastníky čekaly 3 nabité dny plné přednášek, workshopů a satelitních sympozií, které byly doplněny živými diskusemi. Díky hybridnímu konceptu se podařilo zapojit do diskuse online účastníky, díky čemuž všichni odcházeli s novými informacemi.

Během 3 dnů, tak zaznělo přesně 55 přednášek, z toho 53 prezentovaných živě z Olomouce. Celkově se kongresu zúčastnilo 683 účastníků, kdy většina (507) byla přítomna přímo v Olomouci. Zbývajících 176 účastníků sledovalo konferenci pomocí naší vlastní platformy gCon.

I díky podpoře všech dlouholetých partnerů kongresu a podpoře CzechTourism a Central Moravia & Jeseniky se podařilo zorganizovat úspěšný kongres, na jehož konci čekalo účastníky závěrečné společné setkání odborníků.