Search

14th MFC Annual Conference/14ая Ежегодная конференция МФЦ

Od 18. do 20. května 2011 se pod názvem 14th MFC Annual Conference / 14ая Ежегодная конференция МФЦ konala v hotelu Corinthia Hotel Prague dvojjazyčná výroční konference.  Jejího vedení se ujal Výkonný ředitel Microfinance Centre, pan Grzegorz Galuska.  Hlavním tématem konference bylo „Přeorientování mikrofinancí směrem k vyrovnanému růstu.“ Během třídenní akce proběhly po úvodním představení klíčové myšlenky (keynote) tři plenární sekce a 16 odborných přednášek a workshopů. Konference byla specifická technickým provedením – v každém sále byla umístěná dvě plátna, na kterých běžely prezentace ve dvou jazykových mutacích (anglické a ruské) souběžně. Během Opening Plenary Session se prezentace promítaly dokonce na čtyřech plátnech.

Konference se zúčastnilo více než 400 účastníků, převážně ze zemí Střední Asie, Evropy a USA.

Společenská akce se konala v neobvyklém prostředí Ekotechnického muzea v Praze – Bubenči. Součástí večera byly také prohlídky podzemních prostor bývalé čističky odpadních vod. Prohlídky se uskutečnily za doprovodu průvodců v kápích a v atmosféře tisíce zářících svíček. Neméně zajímavou částí programu bylo také karaoke s ruskými hity. DJ svým výběrem písní přítomné účastníky natolik navnadil k tanci, že po skončení akce ještě dva plné autobusy odjížděly do klubu Karlovy Lázně.

Akce byla úspěšná a pan ředitel ve své závěrečné řeči mluvil o možnosti pokračování spolupráce při přípravách dalších ročníků. Doufejme tedy, že příští konference se uskuteční opět v naší režii. Výběrem destinace se necháme překvapit.