Search

V Rotterdamu se konal již 11. ročník úspěšného kongresu dětských anesteziologů ESPA

V polovině září, konkrétně v termínu od 19.-21.9.2019, Guarant International zorganizoval evropský kongres pro anesteziology se zaměřením na pediatrii.

Již jedenáctý ročník se uskutečnil v Nizozemském městě Rotterdam v moderním konferenčním centru DeDoelen. Hlavním mottem kongresu bylo: Nové horizonty pro pediatrickou anestezii a oslava 10 letého výročí European Society Paediaric Anaesthesiology.

Kongresu se zúčastnilo více než 500 anesteziologů z celého světa, např. z Hongkongu nebo Peru. Během setkání si odborníci z oblasti dětské anesteziologie vyměnili cenné zkušenosti během odborných přednášek nebo workshopů. Novinkou byly pre workshopy, které se konaly mimo hlavní kongresové dny v prostorách moderního Erasmus Medical Centre Rotterdam.

V rámci kongresu byl poprvé uspořádaný i charitativní běh ,, Charity run“. Celý výtěžek od 45 účastníků běhu byl stejnou částkou navýšen fondem z ESPA a předán nadaci Stichting Harapan Jaya.

Kongres byl v pátek večer slavnostně zakončen gala večeří, která se konala na bývalé výletní lodi SS Rotterdam, která v minulosti sloužila k osobní přepravě mezi Rotterdamem a New Yorkem a nyní slouží jako luxusní hotel, kongresové centrum a muzeum.

Tento ročník již po 3. organizovala senior projektová manažerka Lucie Přichystalová, která s lítostí musí předat své pomyslné žezlo kolegyni projektové manažerce Aleně Kručayové. Lucii čeká práce na přípravách světového kongresu pro anesteziology WCA 2020 Prague.

12.ročník kongresu ESPA bude hostit město Porto, a to od 22.-24. října 2020.