Vyhľadať

Lille 2024: Sjednocení pivovarníků

I letos jsme měli tu čest pořádat prestižní pivovarský kongres Lille 2024 – 39th EBC Congress and 6th edition of The Brewers Forum, který se v předchozím roce konal pod názvem Brewers Forum 2023. Tentokrát se kongres uskutečnil mimo naše hranice, a to ve francouzském Lille. Konal se od 26. do 30. května 2024 v prostorách Lille Grand Palais. Toto impozantní místo poskytlo ideální zázemí pro diskuse a sdílení poznatků o nejnovějších inovacích a trendech v pivovarnictví.

Program kongresu byl bohatý a začal slavnostní recepcí v neděli 26. května v Lille Grand Palais. Následující dny přinesly řadu odborných prezentací, workshopů a panelových diskuzí, které se zabývaly širokou paletou témat, od technologií vaření piva, přes udržitelné postupy, až po marketingové strategie.

Během kongresu byl téměř každý den připraven bohatý společenský program, zahajující uvítací recepcí v neděli večer. Networkingový večer, který se konal v úterý na Fermentis Campus, se těšil velkému zájmu. Areál je známý svým zaměřením na inovace v pivovarnictví a fermentaci. Program vyvrcholil závěrečnou recepcí v Bazaar St-So, kulturním a společenském centru ve městě Lille, známém svým nekonvenčním prostředím a uměleckým zaměřením. Ve středu a ve čtvrtek na účastníky čekaly technické exkurze. Celkem bylo naplánováno 11 návštěv, včetně prohlídek zařízení jako je Fermentis, který je lídrem v oblasti kvasinek a fermentačních řešení, BRASSERIE DU BORINAGE – tradiční belgický pivovar známý svou autentickou výrobou piva a hlubokými kořeny v místní pivovarnické kultuře, nebo BRASSERIE 3 MONTS – francouzský pivovar, který kombinuje tradiční postupy s moderními technologiemi a mnoho dalších.

Akce se těšila zájmu 715 účastníků a 105 vystavovatelů.

Poděkování patří všem účastníkům, organizátorům a sponzorům, zejména hlavnímu sponzorovi Fermentis, za jejich podporu a přínos k úspěchu této významné odborné akce v oblasti pivovarnictví.