Vyhľadať

V květnu Praha hostila akci EAPD 2023

Na začátku května se v našem hlavním městě konala významná událost – 13th Interim Seminar and Guidelines Workshop of the European Academy of Paediatric Dentistry (EAPD). Akce probíhala 5. a 6. května 2023 v Cubex Centrum Praha, které se vyznačuje jedinečným designem inspirovaným českým kubismem, což ve spojení s moderními technologiemi vytváří centrum vhodné i pro nejnáročnější klienty.

Hlavním tématem akce bylo – „Lékařské aspekty v dětské stomatologii. Antibiotika, péče o děti po onkologické léčbě – pečetění fisur“. S tímto tématem souvisí i příprava doporučených postupů, které jsou výstupem semináře a tvoří základ pro praxi založenou na vědeckých důkazech v dětské stomatologii.

Seminář s tímto důležitým tématem přilákal 270 dětských zubařů a dalších odborníků dětské stomatologie z celkem 38 zemí, kteří měli možnost získat nejnovější poznatky o vývoji v tomto oboru.

Program akce se skládal z odborných přednášek, workshopů nebo diskusí. První den konference byl zahájen krátkým přivítáním a představením akce, po kterém následoval vědecký program. V dopoledních hodinách proběhly tři plenární přednášky, po kterých odpoledne následovaly 4 paralelní přednášky a 6 workshopů.

V pátek 5. května večer byla pořádána gala večeře v nádherné secesní budově v restauraci Obecní dům, která se nachází přímo v centru Prahy. Obecní dům zdobí krásná secesní umělecká díla, včetně obrazů, soch a mozaik. Mezi nejvýznamnější umělecká díla patří mozaika na fasádě budovy, která zobrazuje historii Prahy, a vitráž ve Smetanově síni, která zobrazuje alegorii hudby. K večeři se podávala moderní česká kuchyně s čepovaným pivem Plzeň. O příjemnou atmosféru se postaralo vystoupení klavírního sólisty.

Druhý den akce účastníky čekala další hlavní přednáška, panelová diskuse, vybrané prezentace mladých vědeckých pracovníků a prezentace aktualizovaných směrnic. Seminář byl ukončen závěrečným ceremoniálem a předáváním cen.

Seminář se také mohl těšit podpoře ze strany firem i dalších partnerů. Akci podpořili 4 partneři, včetně jednoho media partnera. Výstavy se zúčastnilo celkem 6 vystavovatelů.

Závěrem bychom rádi poděkovali Evropské akademii dětské stomatologie, partnerům a vystavovatelům. Dále děkujeme všem řečníkům i účastníkům a v neposledním radě našemu projektovému týmu GUARANT International pod vedením projektové manažerky Anny Pražákové.