Vyhľadať

V Curychu proběhl již 11. ročník kongresu IFSO-EC

Začátkem května měl tým GUARANT International možnost zavítat do švýcarského Curychu, kde se konal 11th Congress of the International Federation for the Surgery of Obesity and Metabolic Disorders – European Chapter (IFSO-EC). Kongres začínal pre-congress kurzy už 3. 5. 2023 a vědecký program dále probíhal během následujících tří dnů, od 4. do 6. 5. 2023, v prostorách kongresového centra Kongresshaus Zürich, které je díky své centrální poloze vynikajícím výchozím bodem pro okružní jízdy kolem města. Blízko kongresového centra se nachází různé kulturní i přírodní památky, mezi které se řadí například Opera House či Curyšské jezero.

Kongres přilákal 538 odborníků z 36 zemí světa. Účastníci kongresu se mohli těšit na výborný program skládající se z předkongresových kurzů, zajímavých přednášek od vynikajících přednášejících, mezioborových panelových diskuzí, abstraktů k nejnovějším vědeckým pracím a video prezentací. Kongres díky svému bohatému programu propojil bariatrické a metabolické chirurgy, endokrinology, gastroenterology a zdravotníky v oblasti léčby obezity.

První společenskou akcí byla uvítací recepce, která probíhala první den kongresu ve večerních hodinách. Součástí uvítací recepce byla hra na alpský lesní roh, který ve Švýcarsku patří doslova mezi národní symboly. Kongresová večeře se konala druhý den a účastníci si užili večeři v nádherném historickém prostoru – Zunfthaus zur Meisen. Tato historicky ceněná budova se nachází ve čtvrti Lindenhof a byla postavená architektem Davidem Morfem v roce 1757, kdy sloužila jako cechový dům Zunft zur Meisen.

11th Congress of the International Federation for the Surgery of Obesity and Metabolic Disorders – European Chapter (IFSO-EC) byl akreditován Evropskou akreditační radou pro kontinuální lékařské vzdělávání (EACCME®) a získal 20 evropských CME kreditů (ECMEC®). Kromě toho byl kongres akreditován také Švýcarskou asociací registrovaných dietologů v celkovém počtu 18 kreditů SVDE ASDD a Švýcarskou gastroenterologickou společností ve výši 3 CME kreditů.

Součástí kongresu byla rozsáhlá výstava, které se zúčastnilo 13 vystavovatelů. Akci podpořilo 5 partnerů.

Děkujeme vědeckému výboru, IFSO-EC Executive Council a místnímu organizačnímu výboru za přípravu vynikajícího programu. Poděkování patří všem partnerům i vystavovatelům za jejich podporu, bez které by kongres nemohl proběhnout a dále také řečníkům i účastníkům za vytvoření přátelské atmosféry během kongresu.  V neposlední řadě bychom chtěli poděkovat realizačnímu týmu GUARANT International pod vedením projektové manažerky Petry Závodné.