Search

8. E&E Congress: inovace, udržitelnost a odolnost v asfaltovém a bitumenovém průmyslu

Od 19. do 21. června 2024 se v Budapešti uskutečnil 8. Eurasphalt & Eurobitume Congress (E&E Congress), který každé čtyři roky organizuje European Asphalt Pavement Association (EAPA) a European Association for Bitumen (Eurobitume). Místem konání kongresu byl Millenáris Park, významné místo pro konání akcí v Budapešti, které bývalo průmyslovým areálem. Celá lokalita je zrekonstruovaným někdejším továrním komplexem Ganzových závodů, návštěvníci si dodnes mohou prohlédnout části strojů.

Zastřešující téma pro rok 2024 bylo založeno na třech klíčových slovech: „Odolnost – Udržitelnost – Inovace.“ Kongres nabídl bohatý technický program zahrnující technické prezentace, workshopy a posterové sekce. Účastníci se seznámili s nejnovějšími výzkumy a technologickými pokroky v oboru. Výstavní plocha poskytla prostor pro více než 50 vystavovatelů, kteří prezentovali své produkty, služby a inovace. Hlavními tématy kongresu byly zlepšení dlouhověkosti a výkonnosti asfaltových povrchů, implementace ekologicky šetrných technologií a nové technologie, které posouvají hranice odvětví.

Pro účastníky byla připravena také „Association Lounge,“ kde mohli navštívit stánky oborových asociací. Součástí této zóny byl „LinkedIn spot,“ kde si účastníci mohli pořídit profesionální fotografii a získat cenné rady, jak správně využívat pro profesní rozvoj LinkedIn.

Vedle odborného programu kongres nabídl i bohatý společenský program. Společenské akce byly navrženy tak, aby doplnily zážitky z kongresu a poskytly příležitost k navazování nových vztahů. Účastníci si mohli užít 90 minutovou prohlídku Budapešti z lodi Colonia 6, z které se mohli kochat fantastickými výhledy na Budapešť. Otevření výstavy a uvítací setkání s kávou se konalo ve středu 19. června 2024 v Millenáris, stejně jako uvítací recepce. Zahájení kongresu obohatil svým projevem maďarský ministr výstavby a investic János Lázár. Ve čtvrtek 20. června se uskutečnila kongresová večeře v Muzeu výtvarných umění na Náměstí hrdinů v Budapešti, která nabídla příležitost k dalšímu networkingu.
Na kongresu se nezapomnělo ani na milovníky sportu. Ve čtvrtek 20. června se mohli zapojit do akce RUN FOR FUN #RUNNERSLOVEASPHALT, kde měli možnost vyhrát tričko a rozcvičit se před zahájením odborného programu.

Na kongres zavítalo více než 700 účastníků. Poděkování patří všem účastníkům, organizátorům a sponzorům za jejich podporu a přínos k úspěchu této významné odborné akce. Děkujeme také projektové manažerce Romaně Klukové a jejímu týmu za organizaci celého kongresu.