Search

Téměř 200 odborníků se zúčastnilo hybridního ESVO Meetingu 2022

Ve čtvrtek 29. října byl v Berlíně zahájen čtyřdenní ESVO Meeting 2022, který pořádá Evropská společnost veterinární oftalmologie (ESVO). Od svého založení v roce 1985 se společnost stala největším evropským sdružením věnujícím se tomuto oboru a její součástí se staly členové ze všech evropských zemí.

Místem konání letošního setkání bylo Německo, konkrétně hlavní město Berlín, město s bohatou historií, kulturou a politikou. Akce se konala ve čtyřhvězdičkovém hotelu Abba Berlin, který má výhodnou polohu, neboť se nachází ve velmi oblíbené části Berlína a je tak výborným výchozím bodem pro prohlídku města a jeho nejvýznamnějších památek.

Akce přilákala 107 účastníků fyzicky a 85 se připojilo virtuálně. Odborný program byl složený z přednášek, diskusí, posterové sekce a závěrečného praktického workshopu. Součástí konference byla i výstava s osmi vystavovateli.

Trojici hlavních řečníků tvořili zakladatel veterinární oftalmologie v brazilské laboratoři Dr. Joao Alfredo Kleiner DVM, Msc, oceňovaný veterinární oftalmolog Dr. DJ Haeussler z Ohia a populární místní řečník Dr. Stefan Kindler.

První den byla konference zahájena uvítacím ceremoniálem, po němž následoval vědecký program. Večer proběhl první networking ve formě welcome drinku, během něhož se potkaly staré i nové tváře z oboru. Druhý a třetí den byl nabitý vědeckým programem, kde měl každý účastník možnost sdílet a získat nové poznatky. Vrcholem společenské části programu ESVO Meeting 2022 byla slavnostní večeře, která se konala druhý večer v restauraci Inizio Berlin.

Účastníci se také mohli těšit na slavnostní předávání cen ESVO, které se konalo třetí den a bylo součástí závěrečného ceremoniálu. Poslední den byl věnován praxi. Jeho náplní byla snídaně s mentory a praktická část, během které se účastníci seznámili s novými metodami a přístroji.

Děkujeme Evropské společnosti pro veterinární oftalmologii (ESVO), partnerům i vystavovatelům, všem účastníkům i řečníkům a také projektovému týmu IDEAS by GUARANT.