Vyhľadať

Brewers Forum poprvé v ČR

Ve dnech 21. – 23. 5. v Praze probíhala akce Brewers Forum 2023, která propojuje všechny odborníky a profesionály ze světa pivovarnictví. Akce se koná každoročně a má již svou tradici. Letošní 5. ročník jsme organizovali poprvé a jsme rádi, že můžeme říct, že jsme si to moc užili.

Místem konání konference bylo Kongresové Centrum Praha na Vyšehradě, které je jedinečné svou velikostí, krásným výhledem na Prahu, variabilitou prostor a skvělou dopravní dostupností.

Pro 600 účastníků byl připraven bohatý odborný program, který zahrnoval plenární zasedání, průlomové semináře a praktické workshopy na nejnovější témata týkající se všech aspektů ze světa piva, od technologií vaření piva, až po udržitelnost.

Konference začala v neděli 21. 5. večerní zahajovací recepcí v pivovaru Staropramen. Účastníci tak mohli ihned začít navazovat vzájemné pracovní vztahy a diskutovat nad horkými tématy v oboru. Pivovar nabídl své historické prostory Pasp Hall, které byly propojeny s restaurací Potrefená Husa. Pro účastníky bylo připraveno tradiční občerstvení k pivu formou bufetu a grilování. Součástí recepce byly ochutnávky několika druhů piv, přes černé po nefiltrované, doplněny odborným výkladem v českém i anglickém jazyce.

Druhý den ráno konference začala odborným programem, zahrnujícím 9 seminářů, 4 workshopy a uvítací plenární zasedání. Následující den konference pokračoval ve stejném duchu. Celkem proběhlo 12 seminářů, jedno plenární zasedání a 5 workshopů. V průběhu dne se účastníci mohli těšit na výborný catering, který připravilo Zátiší Group i ochutnávky piv z pivních barů jednotlivých společností, které byly součástí výstavy. Den byl ukončen Závěrečnou recepcí v restauraci Červený Jelen. Prostory Červeného Jelena byly v minulosti starobylým finanční ústavem, z něhož se stala prosperující česká restaurace unikátní svým vzhledem, ale i nabídkou jídel a nápojů. Součástí recepce byla i škola čepování piva, ze které si účastníci odnesli certifikát a odznáček.

Po oficiálním ukončení konference se delegáti mohli ve středu 24. 5. účastnit jedné z 9 technických prohlídek pivovarů naplánovaných po celé České republice –  navštívili například Plzeň, České Budějovice, Žatec a další.

Rádi bychom poděkovali všem, kteří se na hladkém průběhu akce podíleli. Děkujeme klientovi, všem partnerům, vystavovatelům, řečníkům a účastníkům. Velké poděkování patří celému realizačnímu týmu pod vedením Petra Svobody. Těšíme se již na příští rok, kdy akci opět budeme organizovat, a to tentokrát na severu Francie, ve městě Lille.