Vyhľadať

12th European Congress for Paediatric Anaesthesiology přilákal téměř 500 odborníků

12. evropský kongres dětské anesteziologie (ESPA 2022) se konal v Centro de Congressos de Lisboa v portugalském Lisabonu od 29. září do 1. října 2022. Moderní kongresové centrum se nachází v blízkosti centra města a je vynikající volbou pro pořádání akcí, jako jsou kongresy, semináře a výstavy.

Evropská společnost pro dětskou anesteziologii (ESPA) je asociací, kterou spravuje náš Association House již 5 let. Kongres se pravidelně koná každý rok. Ovšem díky omezení v důsledku pandemické krize, kdy 2 ročníky probíhaly pouze virtuálně, se letos opět konal prezenčně, zájem o něj překonal všechna naše očekávání.

Na kongresu ESPA se sešlo téměř 500 odborníků z 50 zemí světa. Pro účastníky byl připraven třídenní program plný odborných přednášek, čtyř praktických klinických a výzkumných workshopů, devět panelových diskuzí a dvou firemních sympozií. Účastníci také mohli navázat nové, nebo v mnoha případech upevnit staré kontakty v rámci prodloužených kávových a obědových přestávek i společenských akcí. Součástí odborného programu byly komentované prohlídky posterové sekce.

Kongres byl zahájen recepcí v prostorách výstavy, které se zúčastnilo 15 vystavovatelů. Co se týče společenských aktivit, všichni účastníci, partneři i vystavovatelé se mohli zúčastnit charitativního běhu, který se konal 30. června ráno před začátkem odborného programu a k monumentu Belém absolvovalo trasu 24 účastníků. Tradiční slavnostní konferenční večeře se druhý večer konala v restauraci Monte Maar Lisbon, která nabízí panoramatický výhled na řeku Tajo.

Na závěr bychom rádi zmínili, že 12. evropský kongres dětské anesteziologie byl akreditován Evropskou akreditační radou pro další vzdělávání lékařů (EACCME®) a získal 15 evropských kreditů CME (ECMEC®).

Děkujeme Evropské společnosti pro dětskou anesteziologii, odbornému výboru, účastníkům i řečníkům, partnerům a vystavovatelům, bez kterých by kongres nemohl proběhnout. V neposlední řadě také naše poděkování směřuje k asociační manažerce ESPA Denise Svátkové a celému realizačnímu týmu GUARANT International pod vedením seniorní projektové manažerky Lucie Přichystalové. Již nyní se těšíme na třináctý ročník, který bude v roce 2023 probíhat v Praze a my opět budeme mít tu čest se na jeho organizaci podílet.