Vyhľadať

„50 let závazku v péči o ledviny“ - EDTNA/ERCA zahájila svou 50. mezinárodní konferenci

10.–13. září 2022 se konala v Rotterdamu v pořadí již 50. konference EDTNA/ERCA, kterou měla naše společnost GUARANT International možnost uspořádat.

European Dialysis and Transplant Nurses Association/European Renal Care Association (EDTNA/ERCA) je multidisciplinární asociace sdružující zdravotní sestry a další odborníky pracující v oblasti renální péče. Jejím posláním je „dosáhnout nejlepší úrovně vzdělání, standardů a výzkumu pro všechny profesionály v péči o ledviny, kteří pečují a podporují své pacienty a rodiny na celém světě“.

Konference probíhala kongresovém centru de Doelen. Vědecký program zahrnoval 21 témat, která byla představena formou odborných přednášek, panelových diskuzí a čtyř praktických workshopů, na kterých mohli účastníci, sdílet zkušenosti se svými kolegy a navázat nové pracovní i osobní kontakty. Součástí konference byla i výstava s osmi vystavovateli. Konferenci podpořilo 6 partnerů.

První den konference se konalo představení projektů EDTNA/ERCA ve spolupráci s korporátními partnery a konferenci oficiálně ve večerních hodinách otevřel zahajovací ceremoniál. Druhý den byl zpestřen společenským programem – narozeninová party k 50. výročí asociace EDTNA/ERCA, na které nechyběl dort. Konferenci poslední den svým projevem slavnostně zakončila znovuzvolená prezidentka asociace Ilaria de Barbieri.

Čtyřdenní výroční konference EDTNA/ERCA přilákala 450 účastníků ze 40 zemí.

Tímto bychom chtěli poděkovat všem, kdo se na přípravě a realizaci konference podílel. Velké poděkování patří prezidentce asociace, všem účastníkům, řečníkům, partnerům, vystavovatelům i dobrovolníkům, kteří pravidelně pomáhají v rámci asociace. Mnohokrát děkujeme také realizačnímu týmu GUARANT International pod vedením projektové manažerky konference Barbory Vinšové.