Vyhľadať

Česko slovenského neurologického sjezdu se zúčastnilo přes 1 000 účatníků

34. český a slovenský neurologický sjezd se po dvou letech konal v Olomouci a s počtem účastníků se jedná o jeden z největších ročníků. Sjezd byl původně plánován na rok 2020, ale kvůli špatné pandemické situaci došlo ke dvěma změnám termínu. Tím posledním bylo zrušení sjezdu ČSNS v listopadu 2021, necelý týden před začátkem akce. Na potřetí se akce povedla uspořádat, a tak sjezd proběhl ve dnech 29. až 31. 3. v hybridní podobě. Fyzická část se konala v hotelu Clarion Congress Hotel Olomouc, virtuální prostředí účastníkům poskytla platforma gCon.

Třídenní program byl z pohledu odborného i společenského nabitý. Účastníci se věnovali tématům Cévní mozkové příhody, Epilepsie, Spinální neurologie, Roztroušené skleróze, Spánkovým poruchám, a jiné. Kromě odborných přednášek proběhla satelitní sympozia partnerů a první den byl věnován odborným výukovým kurzům.

Společenský program probíhal již od prvního dne, kdy si účastníci, kromě slavnostního zahájení, mohli užít i neobarokní operní vystoupení skupiny Torso. Druhý den bylo připraveno společné setkání odborníků, které proběhlo v historických prostorách Korunní pevnůstky v Olomouci. Součástí večera byl i křest knihy paní profesorky Gdovinové – Vybrané kapitoly zo špeciálnej neurológie.

Sjezd měl po delší pomlce pozoruhodný úspěch a překonal původně očekávanou účast. Celkem se sjezdu zúčastnilo 998 osob fyzicky (z toho 169 partnerů a vystavovatelů) a 60 účastníků se připojilo virtuálně.

Děkujeme klientovi, všem partnerům a vystavovatelům, účastníkům a řečníkům, hotelu Clarion a celému projektovému týmu GI v čele s projektovou manažerkou Marcelou Rajtorovou.