Vyhľadať

Fotbalový kick-off meeting v podání IDEAS

IDEAS by GUARANT pro svého dlouholetého klienta v polovině ledna zorganizoval 2denní kick-off meeting. Akce se zúčastnilo 300 manažerů společnosti z celého světa. Kvůli špatné covidové situaci se akce uskutečnila ve virtuální podobě a náš tým měl na přípravu akce jeden měsíc.

Kick-off meeting se nesl v duchu nejpopulárnějšího sportu na planetě – fotbalu. Toto téma bylo zvoleno z důvodu symboliky týmového sportu. Klient chtěl podpořit týmovou spolupráci napříč všemi zeměmi, ve kterých má pobočky. Fotbalová tématika byla prostoupena celou virtuální akcí. Jednalo se o programové složení, grafické zpracování virtuálního studia, prezentace jednotlivých řečníků nebo jednotné pozadí za účastníky, kterým byl virtuální fotbalový stadion. Účastníci si mohli do pozadí doplnit vlajku své země a tím ji řádně po dobu akce reprezentovat.

Program virtuálního kick-off meetingu byl rozdělen na dva poločasy a byl složen z několika zajímavých částí. Součástí byly například vzdělávací workshopy nebo uvítací ceremoniál v podání 2 komentátorů se sluchátky a mikrofony, kteří fotbalový zápas (kick-off meeting) slavnostně zahájili. Jedno z hlavních přání klienta bylo, aby na akci hovořil inspirativní řečník z fotbalového prostředí. Nakonec byla vybrána britská profesionální fotbalová manažerka Casey Stoney. Casey je bývalá kapitánka britské fotbalové ženské reprezentace a bývalá trenérka ženského týmu Manchester United. Na akci se připojovala v 1h ráno (EST) z USA, kde nyní působí jako hlavní trenérka San Diego Wave FC. Závěr kick-off meetingu patřil slavnostnímu vyhlášení cen jednotlivým týmům za úspěchy v předchozím roce. To se neslo v Oscarovém duchu.

Meeting byl pro účastníky velmi interaktivní. Do akce byli samotní manažeři zapojeni například při představování svých plánů a cílů pro letošní rok. Jeden ze vstupů, který měl největší ohlas, proběhl formou interview sportovního novináře a fotbalového trenéra.

I přesto, že letošní virtuální meeting proběhl úspěšně, věříme, že příští ročník bude možné zorganizovat fyzicky.