Vyhľadať

Virtuální kongres VAS je úspěšně za námi

Ve dnech 6. – 9. 4. proběhl 12th Congress of the Vascular Access Society (VAS -Společnost pro vaskulární přístup). Kongres VAS, který se koná jednou za dva roky, spojuje mezinárodní komunitu odborníků na cévní přístup pro dialýzu, onkologii a parenterální výživu – nefrology, cévní chirurgy, radiology, angiology a kardiology.

Pro kvalitní léčbu pacientů se selháním ledvin je potřeba zajistit kvalitní cévní přístup a s tím také spojenou všestrannost a vzdělanost sester pracujících na dialyzačních odděleních a odděleních ARO a JIP.

Během čtyřdenního kongresu byl pro 351 účastníků připraven nabitý program, který se skládal ze 2 workshopů (pro lékaře a pro zdravotní sestry), 20 programových bloků, 4 sponzorovaných sympozií a zahajovacího i závěrečného ceremoniálu.

V rámci kongresu se odborníci se specializací na cévní choroby dozvěděli o novinkách ve vývoji i výsledcích klinické praxe. Mohli se zapojit do interakce s ostatními účastníky a podělit se o své zkušenosti.

Vědeckému programu předcházel první den věnovaný odborným interaktivním workshopům. Jedním z nich byl workshop s tématem Ultrazvuk cévního přístupu pro zdravotní sestry v podání španělského řečníka Rubena Iglesiase, který byl u účastníků velmi dobře hodnocen.
Kongres podpořili 4 partneři a pro účastníky byla připravena výstava s 8 virtuálními stánky.

Chtěli bychom poděkovat klientovi, všem zúčastněným a celému organizačnímu týmu v čele s projektovou manažerkou Jitkou Puldovou. Věříme, že si kongres všichni užili a těšíme se, že v roce 2025 budeme moci organizovat kongres VAS již po čtvrté, tentokrát snad již ve fyzické podobě v Mestre (Benátkách).